WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DOORDRAMMEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

Het aantal inwoners van Nederland is sinds 2000 niet zo snel gegroeid als het afgelopen half jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei wordt vooral veroorzaakt door de toestroom van irreguliere migranten. Vooral vreemdelingen uit Eritrea en migranten met Syrische identiteitspapieren hebben zich in de eerste zes maanden van dit jaar ingeschreven bij Nederlandse gemeenten. Ook uit Oost-Europa en India kwamen meer mensen dan vorig jaar.
Het aantal inwoners van Nederland is sinds 2000 niet zo snel gegroeid als het afgelopen half jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei wordt vooral veroorzaakt door de toestroom van irreguliere migranten. Het gaat daarbij om vreemdelingen uit Eritrea en migranten met Syrische identiteitspapieren. Zij hebben zich in de eerste zes maanden van dit jaar ingeschreven bij Nederlandse gemeenten. Ook uit Oost-Europa en India kwamen meer mensen dan vorig jaar. Het gaat in totaal 43.000 personen, waarvan 35.000 door migratie. Autochtone Nederlanders verlaten juist het land. Het gaat daarbij om 46.000 mensen, ongeveer evenveel als een jaar eerder. Hun plaatsen worden ingenomen door niet westerse allochtonen.
VLAARDINGEN- De integratie van vluchtelingen in Vlaardingen kan alleen slagen met aandacht voor beide kanten. Dat laat het stadsbestuur weten op vragen van de PvdA.

De mensen die zich in Vlaardingen vestigen ‘doen mee’ in de samenleving wanneer Vlaardingse voorzieningen bekend en toegankelijk zijn voor de vluchtelingen. Van particulieren, bedrijven, scholen en verenigingen wordt daarom verwacht dat zij ‘mee doen ’ aan het opnemen van de vluchtelingen.

Uit gegevens van de gemeente Vlaardingen blijkt weinig bereidheid om ‘vluchtelingen’ te verwelkomen. De WelkomWinkel draait op subsidie vanuit de reserve inburgering en de medewerkers zijn in meerderheid mensen met een WWB-uitkering. Vacatures voor vrijwilligerswerk voor projecten rond de vluchtelingen moeten intensief onder de aandacht worden gebracht voor enige respons.

De groep vluchtelingen in Vlaardingen bestaat uit met name Syriëres en Eritrese jonge mannen. Dit in weerwil met de beelden van vrouwen en kinderen die via de gevestigd media worden verspreid over de instroom.

Zie ook: Meer jonge vluchtelingen Vlaardingen.

VEEL MEER JONGE VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

Eén gedachte over “DOORDRAMMEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

  1. Best knap die vluchtelingen. Ik heb niet eens een selfiestick. Retour afzender deden we vroeger met ongewenste post. Jonge meiden voelen zich al niet meer prettig of veilig en eigen vrouw en kind laten ze achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *