WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DREIGENDE SLUITING INDORAMA ROTTERDAM-EUROPOORT

ROTTERDAM- Werknemers van Indorama Ventures in Rotterdam hebben aangekondigd maandag actie te zullen voeren. Ze komen in opstand tegen de plannen van het bedrijf om de chemische fabriek in Europoort te sluiten, een beslissing die een groot aantal werknemers werkloos zou kunnen maken.

De actie is een reactie op de aankondiging dat het internationale chemieconcern de sluiting van haar PTA en PET-fabrieken in de Rotterdamse haven overweegt. Dit zou directe gevolgen hebben voor de 234 werknemers van de fabriek.

Inan Bozkir, bestuurder van FNV Procesindustrie, uitte zijn bezorgdheid: “Onze leden zijn geschokt door het nieuws. Er is een golf van boosheid en weigering om deze situatie zomaar te accepteren. We staan maandag op om niet alleen elkaar te steunen, maar ook om een duidelijk signaal af te geven dat we ons niet zonder slag of stoot aan de kant laten zetten.”

De werknemers eisen duidelijkheid over hun toekomst en een fatsoenlijk sociaal plan als de ontslagen doorgaan. “Mensen verdienen snel duidelijkheid over wat er met hun baan gebeurt. En mochten er ontslagen vallen, dan moet er een solide plan zijn om hen weer aan het werk te helpen,” voegde Bozkir toe.

Indorama Ventures Europe, onderdeel van een wereldwijd opererend chemieconcern met activiteiten in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika, staat nu in de schijnwerpers vanwege de onrust onder het personeel en de dreigende sluiting van een belangrijke industriële faciliteit in de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *