WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM PLAATS BOOMBAKKEN OP VERSTEEND STADSERF

SCHIEDAM- Vandaag beleeft het Stadserf in Schiedam de feestelijke opening van ‘Dansend Groen’. Wethouder Anouschka Biekman (D66) heeft de eer om dit initiatief te onthullen, dat bestaat uit 15 bomen en 15 struiken in verplaatsbare houten bakken. Deze creatieve oplossing voor stadsvergroening is een antwoord op de uitdagingen die de imposante betonnen plaat onder het plein met zich meebrengt.

Het Stadserf, gelegen voor het stadskantoor, staat bekend om zijn versteende karakter. De ondergrondse betonnen constructie beperkt de mogelijkheden voor traditionele vergroening, maar de gemeente Schiedam heeft gekozen voor boombakken. Deze bakken zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan de esthetiek van het plein door hun benamingen, geïnspireerd op verschillende dansstijlen.

Deze ‘dans’ van groen moet niet alleen dienen als verrijking voor het plein, maar zou ook een uitnodiging zijn aan de inwoners van Schiedam om bij te dragen aan een groenere stad. In het kader van de opening worden er 750 struiken weggegeven aan de bezoekers, waaronder vlinderstruiken, fruitstruiken en jeneverbessen. Dit gebaar stimuleert de inwoners om hun eigen tuinen om te vormen van grijs naar groen.

‘Dansend Groen’ is een stap voorwaarts in de ambitie van de gemeente om een voorbeeld te stellen voor stedelijke vergroening. Met de verplaatsbare bakken kan het Stadserf steeds weer een nieuwe ‘dans’ aangaan, waardoor het plein levendig en groen moet blijven.

Eén gedachte over “SCHIEDAM PLAATS BOOMBAKKEN OP VERSTEEND STADSERF

  1. Mooi idee, ben alleen benieuwd of dit een hufterproof idee is.
    Enige jaren geleden waren er bakken met knikkers erin als kunst geplaatst op het Stadserf.
    Binnen de kortste keren waren de knikkers uit het beton gesloopt. Hoop niet dat deze bakken binnenkort in een achtertuin of bij de volkstuinhuisjes staan.
    Hoop verder dat er, zolang die bakken er staan, geen regendans wordt uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *