WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘EERST DEBAT OVER KERNCENTRALE NABIJ HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- De CDA-fractie in Rotterdam wil een debat in de actualiteitenraad van 7 maart over de plannen voor een kerncentrale op de Tweede Maasvlakte. De fractie maakt zich zorgen over de gevolgen voor de inwoners van Hoek van Holland, die al veel overlast ervaren van andere industriële activiteiten in het gebied.

De fractievoorzitter van het CDA, René Segers, reageert op wethouder Chantal Zeegers (D66) die gisteren liet weten dat er serieus werk gemaakt gaat worden van een kerncentrale op de Tweede Maasvlakte. Dit is niet nieuw, want het Rijk ziet de Tweede Maasvlakte al langer als een potentiële locatie voor een kerncentrale. Ook hebben verschillende Rotterdamse politieke partijen zich al eerder uitgesproken voor of tegen dit idee.

Het CDA staat niet negatief tegenover een kerncentrale, maar heeft wel grote zorgen over de direct omwonenden in Hoek van Holland. Segers wijst erop dat dit gebied al veel overlast heeft van bijvoorbeeld de kolencentrale en de nabijgelegen ammoniakfabriek. Ook worden er veel windmolens geplaatst in het gebied. De fractievoorzitter vindt dat de optelsom voor Hoek van Holland te groot is. Bovendien zijn er grote zorgen over de mogelijke impact die een kerncentrale heeft op de geplande woningbouw in Hoek van Holland.

Segers stelt dat er ook positieve ontwikkelingen zijn voor Hoek van Holland, zoals het opknappen van het Brinkplein en de 8 miljoen euro die beschikbaar zijn voor de ondersteuning van de kleine kernen, waaronder Hoek van Holland, maar deze zaken worden steeds niet of half uitgevoerd, waardoor de balans zoek is. Daarom wil het CDA zo spoedig mogelijk in debat met de verantwoordelijk wethouders over de kerncentrale op de Tweede Maasvlakte.

Eén gedachte over “‘EERST DEBAT OVER KERNCENTRALE NABIJ HOEK VAN HOLLAND’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *