WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEEVALLER SCHIEDAM NAAR MINIMA, SPEELTOESTELLEN EN FEESTJAAR 2025

SCHIEDAM- De Schiedamse gemeenteraad wil dat er extra geld vrijgemaakt wordt voor het ondersteunen van Schiedammers in nood, het verbeteren van de openbare ruimte en het vieren van het 750-jarig bestaan van de stad.

Het programma ‘Mens en stad in beweging’ krijgt een extra impuls van 500.000 euro. De helft daarvan gaat naar Schiedamse liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten voor Schiedammers die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. De andere helft wordt besteed aan de aanleg en vernieuwing van speeltoestellen, sporttoestellen en bankjes in de openbare ruimte verspreid over de stad.

Het programma ‘Economie in ontwikkeling’ krijgt ook een extra bedrag van 250.000 euro. Dit geld wordt gebruikt voor de organisatie van diverse (culturele) evenementen rondom de viering van Schiedam 750 jaar. De stad wil volgend jaar groots uitpakken om haar rijke historie en identiteit te tonen aan de rest van het land.

Het college van burgemeester en wethouders moet uiterlijk in mei terugkoppelen over hoe men het geld wil inzetten. Ook wil de gemeenteraad dat het stadsbestuur dit jaar 17,3 miljoen euro in de reserves stopt en 25,45 miljoen euro uit de reserves haalt. Dit kan betekenen dat de gemeente meer geld nodig heeft en minder geld wil sparen.

Deze begrotingswijzigingen zijn mogelijk gemaakt door een meevaller van 750.000 euro uit de algemene Meicirculaire 2023 (geld van het Rijk).

5 gedachten over “MEEVALLER SCHIEDAM NAAR MINIMA, SPEELTOESTELLEN EN FEESTJAAR 2025

 1. Leuk hoor al die extraatjes voor de minima.
  Heb (bijna) spijt dat ik vanaf mijn 18e jaar ben gaan werken. De enige beloning die ik gekregen heb is dat ik al 9 jaar langer moet werken dan was beloofd.
  Wanneer wordt de werkende man of vrouw een keer voorzien van een extraatje?

   1. Klopt Hans,
    Werd weer lekker verrast door de gemeentelijke heffingen, via de RBG.
    De ‘gigantische’ loonsverhoging wordt weer teniet gedaan door de verhogingen.
    De gelukzoekertjes en bijstandstrekkers maken zich geen zorgen, die worden wel weer gecompenseerd door de inkomsten die de werkende en gepensioneerden moeten betalen aan de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *