WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EERSTE STAP WONINGBOUW SPORTPARK HARGA

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft donderdag 5 juni een reserveringsovereenkomst gesloten met VolkerWessels Vastgoed voor woningbouw op de huidige locatie van handbalvereniging Ventura op Harga Zuid. Hier moet een levensloopbestendige wijk ontstaan, waar volop ruimte is voor spelen en bewegen. De locatie valt vrij wanneer Ventura verhuist naar het nieuwe Park A4 op het tunneldak van rijksweg A4.

De symbolische handeling vond plaats tijdens de Provada, de jaarlijkse beurs voor de vastgoedbranche in de Amsterdamse RAI. Namens de gemeente ondertekende Lydia Buist, directeur ‘Schiedam in Beweging’, namens VolkerWessels Vastgoed tekende directeur Marcel Schipper.

De ondertekening van de reserveringsovereenkomst is de eerste formele stap op weg naar het ontwikkelen van woningbouw op Harga Zuid. De locatie Ventura betreft de driehoek tussen de Olympiaweg en de Sportlaan. In de Ontwikkelvisie ‘Schiedam in Beweging’ wordt sportpark Harga in de toekomst getransformeerd naar een gemengd gebied met sport aan de zijde van de A4, bedrijvigheid tegen de A20 aan en wonen aan de stadskant van Harga. Binnen dit geheel is de locatie Ventura de eerste die als woongebied wordt ontwikkeld.

In verkennende gesprekken met het projectteam ‘Schiedam in Beweging’ stelt het bestuur van handbalvereniging Ventura zich steeds positief-kritisch op. Daarbij geeft Ventura-voorzitter Tom van Zuuren aan graag te willen praten over een mogelijke verschuiving van Harga Zuid naar het nieuwe Park A4, onder voorwaarde dat daar ook een zaal beschikbaar komt.

Volgens het stappenplan van ‘Schiedam in Beweging’ ligt er in het derde kwartaal 2014 een voorontwerp voor de Ventura-locatie. VolkerWessels Vastgoed gaat bouwen volgens het concept PlusWonen, dat efficiënt en betaalbaar bouwen integreert met een hoge kwaliteit, een grote keuzevrijheid voor de consument en een duurzame manier van bouwen.
Het plan omvat circa 150 woningen met een energieneutraal label.