WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EERSTE WEEK DECEMBER GAAT TUNNEL VLAARDINGEN-ROZENBURG OPEN

VLAARDINGEN- De eerste weggebruikers zullen in de eerste week van december door de Hollandtunnel en de Blankenburgtunnel rijden. De gemeente Vlaardingen heeft aangekondigd de openstellingsvergunningen te verlenen voor beide tunnels.

De wet stelt dat een openstellingsvergunning alleen kan worden geweigerd als de tunnel niet voldoet aan de gestandaardiseerde uitrusting of wettelijke eisen. Beide tunnels voldoen aan alle 1.300 wettelijke eisen. De veiligheidsbeambte heeft een positief advies uitgebracht en de gemeente Rotterdam heeft ingestemd met de vergunning voor de Blankenburgtunnel, aangezien deze deels op Rotterdams grondgebied ligt.

Het ontwerpbesluit voor de vergunningen wordt ter inzage gelegd zodat iedereen een zienswijze kan indienen. Tijdens de inzageperiode worden de laatste testen uitgevoerd in de Blankenburgtunnel. De resultaten worden voorgelegd aan de veiligheidsbeambte voor een definitief advies. Na het verlenen van de vergunningen heeft Rijkswaterstaat nog enige tijd nodig om het tracé volledig in gebruik te nemen.

Na openstelling is de gemeente Vlaardingen verantwoordelijk voor het toezicht op naleving van de wet- en regelgeving. Iedere zes jaar wordt een onderzoek uitgevoerd naar de naleving van de wettelijke bepalingen voor tunnelveiligheid. Rijkswaterstaat blijft de gemeente op de hoogte houden van eventuele voorvallen en wijzigingen in het veiligheidsbeheerplan. Hulpdiensten zullen regelmatig blijven oefenen.

3 gedachten over “EERSTE WEEK DECEMBER GAAT TUNNEL VLAARDINGEN-ROZENBURG OPEN

  1. Mooi, waarschijnlijk zal het openstellen van de tunnel in de eerste week van december het fileprobleem een stuk reduceren.
    Hopelijk gaat hij de tweede week niet dicht voor onderhoud. Daar schijne nieuwe tunnels in onze regio veel last van te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *