WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘EIND JUNI UPDATES NIEUWE STADSBRUG ROTTERDAM’

ROTTERDAM- Het is wachten tot eind juni, wanneer wethouder Vincent Karremans (VVD) een update zal geven over de voortgang van alle plannen rond het project ‘Oostflank’, de nieuwe stadsbrug en grootschalige woningbouw.

Eind 2023 heeft de gemeenteraad akkoord gegeven voor de plannen en de ontwikkeling van het gebied, en ook voor de financiële bijdrage aan het project voor een nieuwe brug, betere busverbindingen en een nieuw station bij Stadionpark. De gemeente is nu bezig met het opzetten van een team voor de volgende stap, maar er zijn nog geen nieuwe details bekend over wat er gaat gebeuren.

De voorstellen die nu worden bekeken gaan over verschillende dingen, zoals het organiseren van een evenement en het beschermen van het groen in de Eschpolder. De gemeente is ook aan het onderzoeken wat de nieuwe brug betekent en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat er genoeg groen overblijft in de Esch.

De wethouder heeft beloofd dat hij eind juni 2024 de raad zal informeren over de stand van zaken van deze moties, en waar mogelijk, zal hij een afdoeningsvoorstel presenteren. Dit is een belangrijk moment voor de stad, aangezien de nieuwe oeververbinding wordt gezien als een risicovol project, maar ook als een kans om werkgelegenheid te creëren, met name in het zuiden van Rotterdam.

Volgens de wethouder is een nieuwe brug een investering in de langdurige aanpak van veel problemen. Karremans: ‘Het verbindt de wijken Kralingen/De Esch, Feijenoord en IJsselmonde. Het zorgt voor een betere en snellere bereikbaarheid en vermindert daarmee de vervoersarmoede op Rotterdam-Zuid. Het zorgt ervoor dat de universiteit en het hbo – iets wat voor veel jongeren die opgroeien op Rotterdam-Zuid toch al ver weg lijkt – straks binnen tien minuten te bereiken is. Het zorgt ervoor dat voor elk van de zeven NPRZ-wijken meer dan 15.000 extra banen binnen 45 minuten reistijd komen te liggen. En het geeft ons de mogelijkheid veel meer woningen te bouwen voor Rotterdammers. Kortom: deze brug is een levenslijn voor Rotterdam-Zuid, een must voor de ontwikkeling en versterking van de stad en daarmee een logische vervolgstap 25 jaar na de opening van de Erasmusbrug.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *