WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LEKKE BANDEN DOOR VERLOREN STEMPELVOET KRAANWAGEN ROTTERDAM

ROTTERDAM- Een bizar incident heeft zaterdagavond voor een verkeerschaos gezorgd op de A15 ter hoogte van Rotterdam-Hoogvliet. Meerdere auto’s zijn op de vluchtstrook tot stilstand gekomen met lekke banden, nadat een kraanwagen een stempelvoet verloor. Het zware metalen object kwam op een van de rijstroken terecht, waardoor onoplettende automobilisten verrast werden.

Volgens ooggetuigen was de stempelvoet plotseling midden op de snelweg zichtbaar, waardoor bestuurders geen tijd hadden om te reageren. De gevolgen waren direct merkbaar: auto’s met lekke banden en andere schade stonden verspreid over de vluchtstrook. De politie en weginspecteurs waren snel ter plaatse om de veiligheid te waarborgen en het verkeer in goede banen te leiden.

Diverse takelwagens zijn ingezet om de beschadigde auto’s van de snelweg te verwijderen. Het is nog onduidelijk hoe de stempelvoet van de kraanwagen heeft kunnen losraken. De verkeerspolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van het incident. De materiële schade is echter aanzienlijk en de betrokken automobilisten zullen contact moeten opnemen met hun verzekeringsmaatschappijen om de schade te verhalen.

De A15 is een belangrijke verkeersader en de impact van het ongeluk was dan ook groot. Automobilisten werden geadviseerd om de snelweg te mijden en alternatieve routes te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *