WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EINDE TIJDPERK LLOYD MULTIPLEIN ROTTERDAM-WEST

ROTTERDAM- Het Lloyd Multiplein in Rotterdam-west, bekend als de jaarlijkse locatie voor de kermis, zal naar verwachting vanaf 2026 veranderen in een woonwijk. De gemeente heeft plannen onthuld om op deze plek tussen de 500 en 700 woningen te bouwen, waarvan 65% zal vallen in het sociale en middensegment.

Het Lloyd Multiplein dient momenteel ook als locatie voor motorrijlessen en enkele eendaagse festivals. Met het verdwijnen van de kermislocatie onderzoekt de gemeente acht alternatieve locaties binnen de stad die geschikt kunnen zijn voor de kermis en andere evenementen. Criteria zoals grootte, bereikbaarheid en technische geschiktheid worden hierbij in acht genomen. Eind 2024 wordt meer duidelijkheid verwacht over de nieuwe bestemming voor de kermis en de festivals.

Deze ontwikkeling is onderdeel van een groter streven naar meer woningen rond de Schiehaven. Het burgerinitiatief Lloydpark, dat oproept tot vergroening van het Lloyd Multiplein, dient als inspiratiebron voor de nieuwe wijk. De exacte aantallen en afmetingen van de woningen zullen afhangen van de uiteindelijke plannen, waarbij de totale bebouwde oppervlakte gelijk blijft, ongeacht of er voor 500 of 700 woningen wordt gekozen.

Aan omwonenden zal een uitnodiging worden verstuurd om mee te denken over diverse aspecten, waaronder de inrichting van de openbare ruimte en verkeersoplossingen. Deze inspraakperiode start nog voor de zomer en loopt tot eind dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *