WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

IN SCHIEDAM OPGEPAKTE VUONG (50) WEER VOOR RECHTER

SCHIEDAM- De vorig jaar in Schiedam opgepakte Minh Nghia Vuong (50) verschijnt vandaag opnieuw voor de rechters in zijn strafzaak bij de meervoudige strafkamer in Dordrecht. Het Openbaar Ministerie zal met de strafeis komen. Mogelijk wordt ook meer duidelijk over het gedragskundig onderzoek naar Vuong, waarbij zijn persoonlijkheid en eventuele stoornissen in kaart worden gebracht. Tot nu toe heeft de verdachte geen verklaring afgelegd over zijn motief of handelen. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. Het is nog onduidelijk of hij lijdt aan een psychische stoornis of dat hij onder invloed was van drugs of alcohol ten tijde van het incident.

Vuong wordt verdacht van poging tot moord op zijn voormalige partner (Anneke J., destijds 38 jaar) en van moord op haar moeder (de toen 66-jarige Michelle W.). Deze gewelddadige incidenten vonden plaats op 21 januari 2023 bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht.

De politie arresteerde Vuong op 25 februari 2023 in Schiedam. Hij werd aangehouden op de Kethelbrug, die Nieuwland en het centrum van Schiedam met elkaar verbindt. De politie had een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot zijn arrestatie zou leiden. De aanhouding kwam tot stand door een tips van oplettende mensen in combinatie met intensief recherchewerk.

Vuong wist zich enkele weken schuil te houden voor de politie. De recherche van Rotterdam heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) veel moeite gedaan om hem op te sporen. Daarbij werden verschillende opsporingsmethoden ingezet, zoals observatieteams, telefoontaps en camerabeelden. Ook kreeg de zaak aandacht in de media, onder andere in de programma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht.

De schutter zou het vuurwapen hebben gekregen van een 34-jarige man uit de gemeente Voorne aan Zee, die mei vorig jaar is voorgeleid op verdenking van het verstrekken van het wapen aan Vuong. Naast het verstrekken van het wapen wordt de 34-jarige man ook verboden wapenbezit ten laste gelegd. Opmerkelijk is dat hij niet wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *