WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: 14 JAAR CEL VOOR MOORDENARES ROTTERDAM-HOOGVLIET

ROTTERDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) eist 14 jaar gevangenisstraf tegen de 32-jarige vrouw die verantwoordelijk zou zijn voor de moord op een 36-jarige inwoner van Rotterdam-Hoogvliet, in zijn woning aan de Zilverschoon. Het dodelijk geweld vond plaats op 23 december 2022.

De man had die avond thuis een drankje gedronken met een goede vriend. Toen de vriend vertrok, nodigde de man de vrouw uit om bij hem langs te komen. Dat bezoek liep uit op een tragedie. Er brak een ruzie uit waarbij de man meerdere keren werd gestoken en daaraan bezweek.

De familieleden van de man konden hem niet bereiken en maakten zich zorgen. Ze vroegen op Tweede Kerstdag aan enkele vrienden van de man om naar zijn huis te gaan en te zien of alles in orde was. Daar troffen ze zijn dode lichaam aan in de woonkamer en waarschuwden meteen de politie. De politie begon onmiddellijk een grootschalig onderzoek om de dader te vinden. Na een paar dagen werd de vrouw gearresteerd als verdachte.

Noodweer De vrouw beweerde dat ze zichzelf verdedigde omdat de man haar een pil had gegeven die hallucinaties veroorzaakte en haar daarna met een mes aanviel. Hij zou zelf ook zo’n pil hebben geslikt. Maar volgens het Openbaar Ministerie is dit verhaal onwaar. Het lichaam van de man vertoonde ernstige verwondingen en kort nadat ze het huis aan de Zilverschoon had verlaten, belde ze een vriendin om haar te vertellen wat ze had gedaan. Dit telefoongesprek werd opgenomen door de vriendin. Bovendien toonde toxicologisch onderzoek aan dat er die avond geen pillen of andere hallucinogene middelen waren gebruikt door het slachtoffer of de verdachte.

Nooit meer hetzelfde De officier van justitie zei dat het ging om een zeer ernstig misdrijf dat een diepe impact had op de nabestaanden van het slachtoffer. “Kerst zal voor de nabestaanden van het slachtoffer nooit meer hetzelfde zijn, net zoals de rest van hun leven. Ze hebben een onherstelbaar en onvoorstelbaar verlies geleden. Hun zoon, broer en vriend is dood. En niet zomaar, maar op een afschuwelijke manier is hij gedood door deze verdachte. Ze stak hem keer op keer, gedreven door woede. Gezien de ernst van het misdrijf is er alleen ruimte voor een lange gevangenisstraf.”

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *