WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (55) MAASSLUIS MISBRUIKTE MINDERJARIGE STIEFDOCHTER

MAASSLUIS- Ludwig S., een 55-jarige man uit Maassluis die geboren is op Curaçao, wordt ervan beschuldigd dat hij ontucht heeft gepleegd met een kind jonger dan 12 jaar. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM), dat hem daarvoor wil laten berechten door de meervoudige kamer van de rechtbank in Rotterdam.

Volgens de aanklacht zou S. zich in de periode van 1 januari 2020 tot en met 15 oktober 2021 meerdere keren schuldig hebben gemaakt aan seksuele handelingen met de minderjarige, die zijn stiefdochter was of in elk geval onder zijn hoede viel. Het slachtoffer was toen tussen de 12 en 16 jaar oud.

Het OM baseert de strafeis op twee artikelen uit het Wetboek van Strafrecht. Artikel 247 verbiedt ontucht met iemand beneden de leeftijd van 16 jaar buiten echt. Artikel 249 lid 1 verzwaart de straf voor ontucht met een minderjarig kind, stiefkind, pleegkind, pupil of bediende. Als S. wordt veroordeeld, kan hij een gevangenisstraf van maximaal zes jaar of een geldboete van de vierde categorie krijgen. Dat betekent een boete van maximaal 21.750 euro.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *