WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: 18 MAANDEN JEUGDDETENTIE VOOR NEERSTEKEN FIETSTER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Tegen de 16-jarige verdachte uit Vlaardingen is vandaag door het Openbaar Ministerie (OM) 18 maanden jeugddetentie geëist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast moet hij zich laten behandelen. De aanklacht luidt; poging doodslag. De rechter doet op donderdag 24 november uitspraak.

Op zaterdag 16 april is aan de Kortedijk in Vlaardingen een 21-jarige vrouw in haar rug werd gestoken, door de 16-jarige. Vanwege de impact van het incident deed een groot team van rechercheurs onderzoek en werden al snel beelden van de verdachte getoond in de tv-programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. En met resultaat.

Het 21-jarige slachtoffer was die zaterdagavond laat onderweg naar haar vriend na een hockeyfeest. Op weg naar het centrum van de stad werd ze om 23.45 uur uit het niets belaagd door een man die haar eerst voorbij fietste, omkeerde en haar vervolgens in haar rug stak. Ze dacht eerst dat ze een klap kreeg. Toen bleek dat het ging om een steekwond, is ze direct naar een ziekenhuis overgebracht. Inmiddels gaat het goed met haar.

Onder andere de getoonde beelden leidden naar de verdachte. Mede omdat hij minderjarig is, zijn politie en OM nog altijd terughoudend met verdere berichtgeving.

3 gedachten over “EIS: 18 MAANDEN JEUGDDETENTIE VOOR NEERSTEKEN FIETSTER VLAARDINGEN

  1. Inmiddels weer op vrije voeten. Kan gebeuren natuurlijk, iemand in zijn rug steken tijdens het fietsen.

    Ben bang dat we over een tijd weer zullen horen van deze man.

    1. Dan is toch diegene die dit klootzakkie uit de petoet heeft gekletst rechtstreeks verantwoordelijk voor het volgende incident Dennis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *