WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: 9 JAAR VOOR ONDER MEER EXPLOSIE BIJ GARAGE IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van 9 jaar geëist tegen de 19-jarige Mhana M. uit Spijkenisse, geboren in Tanzania. Hij wordt beschuldigd van het veroorzaken van meerdere explosies bij woningen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Elburg, Melick, Venlo, Fijnaart en een garagebedrijf in de Koolhovenstraat te Schiedam (Nieuw Mathenesse). Daarnaast zou hij op 16 juli 2023 hebben geschoten op een woning in de Jensiusstraat te Rotterdam. De incidenten vonden plaats tussen maart en juli 2023.

Op 15 juli 2023 vond een explosie plaats bij een woning in de Jensiusstraat te Rotterdam. Terwijl het slachtoffer in de woonkamer zat, werd een explosief naar binnen gegooid via een openstaand raam, wat leidde tot een brand die de woonkamer volledig verwoestte. De volgende dag, op 16 juli 2023 omstreeks 02.40 uur, werd dezelfde woning beschoten. Camerabeelden tonen een witte auto die kort na beide incidenten wegreed. Deze auto bleek op naam te staan van de moeder van M., die bevestigde dat haar zoon de auto gebruikte. Telefoongegevens van M. tonen reisbewegingen in de omgeving van de Jensiusstraat op de dagen van de incidenten. M. heeft uiteindelijk toegegeven aanwezig te zijn geweest bij beide incidenten.

Uit onderzoek van zijn telefoon blijkt dat M. betrokken was bij nog tien andere explosies door het hele land, waarbij soms levensgevaar of ernstig lichamelijk letsel voor de bewoners dreigde.

De officier van justitie benadrukt de zware impact van deze strafbare feiten op de betrokkenen. ‘Discussies, verschillen in inzichten of ruzies mogen nooit de reden zijn om op deze manier gelijk te krijgen. Explosies en beschietingen hebben een zeer zware impact op betrokkenen en de samenleving’, aldus de officier. Daarom eist het OM een gevangenisstraf van 9 jaar.

Eén gedachte over “EIS: 9 JAAR VOOR ONDER MEER EXPLOSIE BIJ GARAGE IN SCHIEDAM

  1. En uitzetting na zijn celstraf toch? Of mag deze parel gewoon daarna weer opnieuw onze gastvrijheid verkrachten? Sinds wanneer is Tanzania ook al een gevaarlijk land? Tellen leeuwen dan ook mee voor de IND?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *