WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS INZAGE AFSPRAKEN OVER STOP POPCONCERTEN IN KUIP ROTTERDAM

ROTTERDAM- 50PLUS Rotterdam eist dat het Rotterdamse stadsbestuur schriftelijk de gemaakte afspraken over stadion De Kuip openbaar maakt. Deze oproep volgt nu het erop lijkt dat er een overeenkomst is tussen het stadsbestuur en Stadion Feijenoord NV om te stoppen met het organiseren van evenementen zoals popconcerten, waarbij het stadion zijn geluidsvergunning in 2026 zou verliezen. Als compensatie zou de gemeente een aanzienlijk bedrag betalen aan Stadion Feijenoord NV.

Deze ontwikkeling heeft geleid tot een stroom van reacties van bezorgde burgers en roept vragen op over de toekomstige samenwerking tussen Stadion Feijenoord NV en Feyenoord BVO. De voetbalclub, die recentelijk succes heeft geboekt in de competities, zou een grotere rol kunnen spelen in het beheer van het stadion. Dit vooruitzicht van stabiliteit en groei wordt nu mogelijk ondermijnd door de nieuwe afspraken.

Fractievoorzitter Ellen Verkoelen stelt vragen over de gemaakte afspraken, de gekozen peildatum van 2026, en de kennis van het stadsbestuur over de samenwerking tussen het stadion en de voetbalclub. Met de technische sessie voor raadsleden over Feyenoord City 2.0 op komst (komende week), is de behoefte aan transparantie en duidelijkheid urgenter dan ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *