WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (53) SCHIEDAM PLEEGT GEWAPENDE OVERVAL VOOR PARFUM

SCHIEDAM– De 53-jarige Braziliaan, C.M.M. uit Schiedam, is gearresteerd na een gewelddadige diefstal bij de Skins parfumerie op de Kruiskade in Rotterdam. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man op 5 januari een of meer flesjes parfum gestolen met de intentie deze zich wederrechtelijk toe te eigenen.

De diefstal escaleerde toen de verdachte werd geconfronteerd door een medewerker van de winkel. M. dreigde de medewerker met geweld en beweerde een vuurwapen bij zich te dragen. ‘Ik zou daar niet heengaan als ik jou was, want ik heb een pistool bij me,’ zou M. gezegd hebben.

De politie heeft M. kort na het incident aangehouden en hij wordt nu aangeklaagd voor diefstal onder bedreiging van geweld, een misdrijf dat wordt beschreven in artikel 310 en artikel 312 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Diefstal met bedreiging door geweld bestraft met een gevangenisstraf van maximaal negen jaar of een geldboete van de vijfde categorie. Dit is vastgelegd in artikel 312 van het Wetboek van Strafrecht. De exacte straf hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van de bedreiging, het gebruik van wapens, en of de dader eerder soortgelijke misdrijven heeft gepleegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *