WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ERASMUSBRUG ROTTERDAM BEPERKT BEDIEND

ROTTERDAM- De Erasmusbrug in Rotterdam zal van 2 september 2024 tot en met 11 oktober 2024 alleen bediend worden tijdens de reguliere openingen om 10.00 uur en 15.30 uur. Voor deze openingen geldt een uur voormelding. Dit is noodzakelijk vanwege uitgebreide onderhoudswerkzaamheden aan de brug.

Het onderhoud blijkt aanzienlijk duurder uit te vallen dan oorspronkelijk begroot. De kosten zijn met 12 miljoen euro gestegen, wat een flinke impact heeft op het budget.

Momenteel is de brug in de steigers gezet, maar blijft toegankelijk voor verkeer en trams. Om de veiligheid van voetgangers en automobilisten te garanderen, is een veiligheidssteiger geplaatst en zijn versmallingen aangebracht om het verkeer te reguleren.

De werkzaamheden, die na de marathon zijn gestart, omvatten onder andere het schilderen van de pyloon, het meest zichtbare deel van de brug. De brug behoudt zijn kenmerkende lichtblauwe kleur. Het schilderwerk wordt voornamelijk in de zomer uitgevoerd vanwege de gunstige weersomstandigheden.

De versmallingen en veiligheidssteigers zijn noodzakelijk om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Ondanks de werkzaamheden blijft de brug operationeel, zij het met enige beperkingen.

De verwachting is dat de werkzaamheden volgens planning zullen verlopen en dat de brug na 11 oktober weer volledig operationeel zal zijn. De extra kosten worden momenteel geëvalueerd en er wordt gezocht naar manieren om deze binnen het beschikbare budget te dekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *