WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ERGIN VERTREKT ALS WETHOUDER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Doğukan Ergin stopt als wethouder bij de gemeente Schiedam. Hij gaat aan de slag als lid van de fractie van Denk in de Tweede Kamer. De Schiedamse fractie van Denk komt binnenkort met een kandidaat-wethouder als opvolger van Ergin.

‘Een grote eer, maar het afscheid valt me zwaar’, stelt Ergin. ‘Ik blijf verknocht aan mijn Schiedam en ben dankbaar voor alles wat deze stad mij heeft geboden.’

Als geboren en getogen Schiedammer is Ergin acht jaar actief geweest in de Schiedamse politiek, van fractiemedewerker naar raadslid tot wethouder. Hij had deze collegeperiode de portefeuille Buitenruimte & recreatie, Onderwijs, Samenleven, Nationaal Programma Nieuwland en Oost, Jeugdbeleid.

‘Doğukan zal worden gemist’, vertelt burgemeester Jules Bijl (D66). ‘Hij is een bestuurder in verbinding die in Schiedam goed op zijn plaats was. Ik wens hem alle goeds in Den Haag en hoop dat hij vanaf die plaats ook Schiedam regelmatig op het netvlies houdt.’

Ergin was door zijn partij Denk gevraagd zich verkiesbaar te stellen, hij stond tweede op de lijst van Denk voor de Tweede Kamerverkiezingen.

2 gedachten over “ERGIN VERTREKT ALS WETHOUDER SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *