WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXPLOSIE BIJ HUIS IN SCHIEDAM-WOUDHOEK

SCHIEDAM- Vannacht heeft een explosie plaatsgevonden bij een huis in de Heelmeesterstraat in de wijk Woudhoek in Schiedam. De knal was rond 03.00 uur te horen. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij het incident.

Dit is niet de eerste keer dat er een explosief is afgegaan in Schiedam. Sinds juli zijn er meerdere woningen en bedrijven getroffen door dergelijke aanslagen. De politie vermoedt dat er een verband is tussen de explosies en de drugscriminaliteit in de regio. De explosieven zouden bedoeld zijn om mensen af te persen of te intimideren.

Zo werd op 10 november een huis aan de Schiedamseweg in Kethel opgeschrikt door een ontploffing. Op 18 oktober raakte een 68-jarige man gewond bij een explosie in de Boterstraat. Een woning aan de Doctor Schaepmansingel in Nieuwland is op 16 oktober beschadigd door een explosie. Op bedrijventerrein ‘s-Gravelandsepolder werd op 30 augustus een pand in de Koolhovenstraat getroffen door een explosie. Bij feestzaal Het Paleis aan de De Brauwweg waren drie explosies: op 12 juli, 30 augustus en 7 september. De burgemeester sloot de zaak na de laatste explosie, maar liet het korte tijd later weer open gaan.

De politie heeft inmiddels enkele verdachten aangehouden in verband met de reeks explosies. Twee mannen uit Rotterdam van 19 en 21 jaar oud zijn opgepakt voor de aanslagen bij feestzaal Het Paleis. In augustus zijn ook tweede minderjarige verdachten gearresteerd voor de explosies bij een flatwoning aan de Damlaan.

De meeste explosies in de regio Rotterdam zijn drugsgerelateerd, omdat ze te maken hebben met conflicten tussen criminele groepen die zich bezighouden met de handel in of productie van drugs.

De politie doet nog steeds onderzoek naar de explosie van afgelopen nacht in de Woudhoek. Ze vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *