WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANBEVELING VOOR SCHIEDAMSE POLITIEK: ‘MAAK VAN CHAUFFEUR LEERLINGENVERVOER ECHTE BAAN’

SCHIEDAM- Een inspreekster bij de raadscommissie in Schiedam heeft gisteravond een dringende aanbeveling gedaan om het leerlingenvervoer te verbeteren door de chauffeurs, die de kinderen met een beperking naar en van school brengen, een volwaardige baan aan te bieden, in plaats van een paar uur per dag. Zij legde uit dat dit de kwaliteit van het vervoer ten goede zal komen, omdat de chauffeurs dan meer betrokken en gemotiveerd zouden zijn. De inspreekster uitte ook haar onvrede over de slechte service van de vervoerder Noot.

Wethouder Doğukan Ergin (Denk), die nu ook Tweede Kamerlid is, zegt dat hij er alles aan doet om de problemen op te lossen, maar hij wil het contract met Noot Touringcar B.V. niet opzeggen. Dat zou te lang duren en te veel geld kosten. Bovendien zou het ook andere ritten in gevaar brengen, die wel goed gaan. De wethouder zegt dat het personeelstekort in de hele vervoerssector een groot probleem is, en dat Noot ook kampt met een hoog ziekteverzuim onder de chauffeurs. De gemeente Schiedam verwacht dat Noot snel meer chauffeurs kan vinden via onderaannemers en uitzendbureaus.

Voorlopig zijn de problemen met het leerlingenvervoer nog steeds niet opgelost. Ouders van kinderen met een beperking klagen dat de chauffeurs van Noot soms helemaal niet of veel te laat verschijnen. Dit zorgt voor veel stress en onrust bij de kinderen en de ouders. Ook dat bleek gisteravond tijdens het inspreekmoment bij de raadscommissie in Schiedam.

De gemeente Schiedam heeft Noot tot eind september de tijd gegeven om de situatie te verbeteren. Er moeten nu voldoende chauffeurs zijn die aan de eisen voldoen die in het contract staan. Zo moeten ze een verklaring omtrent gedrag (VOG) hebben en een speciale opleiding voor het vervoeren van kinderen met een beperking. Ook moeten ze de routes goed kennen en zich aan de afgesproken tijden houden, maar volgens de ouders is daar nog niets van te merken.

2 gedachten over “AANBEVELING VOOR SCHIEDAMSE POLITIEK: ‘MAAK VAN CHAUFFEUR LEERLINGENVERVOER ECHTE BAAN’

  1. Maak van alle chauffeurs die nu als vrijwilliger rijden voor de Frankelandgroep en Argos een betaalde vaste kracht.
    Op die manier help je mensen aan een baan.
    Maar dat zal ten koste gaan van etentjes en dure auto’s van de directie, en dat kan natuurlijk niet.
    Op patiënten en personeel kan niet meer bezuinigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *