WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXPLOSIE BIJ ZORGCOMPLEX ROTTERDAM-OOSTERFLANK

ROTTERDAM- Vannacht heeft een explosie plaatsgevonden bij een seniorencomplex voor ouderen van Humanitas op het Vaasahof in Rotterdam-Alexander (Oosterflank). Onbekenden zouden een vuurwerkbom naar binnen hebben gegooid, wat leidde tot een brand die snel escaleerde. In het pand zijn door het CVD ook verslaafden ondergebracht.

De hulpdiensten reageerden onmiddellijk op de noodsituatie. De brandweer, die met meerdere auto’s ter plaatse kwam, waaronder twee tankautospuiten en een hoogwerker, meldde dat de brand om 02.04 uur uitbrak. Binnen acht minuten na de melding werd de situatie opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft afgelopen januari nog laten weten dat, hoewel de recente golf van explosies in de stad zorgwekkend is, de meeste Rotterdammers zich geen zorgen hoeven te maken. Volgens hem zijn dergelijke incidenten niet willekeurig en is er meestal een specifiek doelwit. ‘Het is een doel en dat staat daar niet voor niks op die plek’, zei Aboutaleb. Hij voegde eraan toe dat de directe omgeving van het doelwit waarschijnlijk veilig is, tenzij ze ‘zelf een beetje in die ellende zitten’, wat reden tot zorg kan zijn.

Aboutaleb vindt het beter wanneer media geen aandacht meer besteden aan de diverse explosies. De berichten zouden de opdrachtgevers en de daders maar in de kaart spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *