WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXPLOSIEF BELANDT OP BED IN HUIS ROTTERDAM-ZEVENKAMP

ROTTERDAM- Een woning op de Klarinet in Rotterdam-Zevenkamp is vannacht rond 03.15 uur getroffen door een explosief dat door het raam naar binnen werd geslingerd. Het explosief belandde op een leeg bed in de slaapkamer. Daar lag op dat moment niemand, waardoor niemand gewond is geraakt. De explosie veroorzaakte grote schade aan de voordeur en verschillende ramen van het huis. De politie is een onderzoek gestart naar de daders en het motief.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) zei op 26 januari, na afloop van een debat over de reeks explosies in de stad, dat de meeste Rotterdammers zich geen zorgen hoeven te maken over hun veiligheid. Volgens Aboutaleb zijn de explosies gericht op specifieke betrokkenen of adressen. De buren van de getroffen woningen lopen geen groot risico, tenzij ze zelf iets te maken hebben met de drugshandel.

Rotterdam is een belangrijke doorvoerhaven voor de internationale drugshandel. De stad heeft ook te maken met de productie van synthetische drugs, zoals xtc en crystal meth, in illegale laboratoria. Deze activiteiten leiden tot conflicten tussen rivaliserende bendes, die elkaar proberen af te schrikken of uit te schakelen met explosieven. Soms gaat het ook om wraakacties of intimidatie van mensen die schulden hebben bij de drugscriminelen. De explosies zijn dus vaak een teken van de onderlinge strijd in de onderwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *