WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FEESTELIJKE OVERDRACHT RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND– Vanmorgen vond de feestelijke overdracht van het Recreatieoord Hoek van Holland plaats. Tijdens een ceremonie van 10.30 tot 12.00 uur in de Wierstraat is het recreatieoord officieel overgedragen van de gemeente Rotterdam aan de recreanten en hun Coöperatieve Vereniging ONS Recreatieoord via een eeuwigdurende erfpachtregeling.

De overdracht werd gemarkeerd door toespraken van onder anderen Yoek Kouwenhoven namens CV ONS Recreatieoord en wethouder Robert Simons (Leefbaar).

Op 21 december vorig jaar nam de Rotterdamse gemeenteraad unaniem het besluit over de kaders voor de overdracht van het recreatieoord. Sindsdien is de gefaseerde overdracht in gang gezet, resulterend in de fysieke overdracht van het administratief en technisch beheer per 1 maart 2024. Vandaag, 1 juli 2024, vond de uitgifte in erfpacht bij de notaris plaats, waarna de geharmoniseerde huurovereenkomst in werking treedt. Alle nieuwe huurovereenkomsten met de individuele recreanten worden nu overgenomen door CV ONS.

Eén gedachte over “FEESTELIJKE OVERDRACHT RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *