WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘FEYENOORD INVESTEERT AANZIENLIJK IN VEILIGHEID’

ROTTERDAM- Feyenoord heeft bekendgemaakt dat het jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen euro uitgeeft aan directe veiligheidskosten voor het organiseren van voetbalwedstrijden in De Kuip. Dit bedrag wordt voornamelijk besteed aan de inhuur van personeel. Daarnaast komen de kosten van de eigen afdelingen veiligheid en supporterszaken, die bijna 1 miljoen euro bedragen. Per wedstrijd geeft de club dus gemiddeld ruim 155.000 euro uit aan veiligheid en gastvrijheid.

In een uitgebreide brief aan de gemeenteraad, na een uitnodiging om te discussiëren over voetbalveiligheid, heeft Feyenoord drie bijlagen meegestuurd die aantonen dat de club zich maximaal inspant om wedstrijden zo goed mogelijk te laten verlopen. Het veiligheidsbeleid van Feyenoord, in samenwerking met De Driehoek, wordt zelfs als voorbeeld gesteld voor vele andere clubs. Ondanks dat de meeste wedstrijden zonder noemenswaardige incidenten verlopen, erkent Feyenoord dat er soms situaties zijn die ongewenst zijn en veel media-aandacht krijgen. De club benadrukt dat elk incident er een te veel is en dat het zich blijft inzetten om het aantal incidenten te verminderen en de veiligheid en het plezier van stadionbezoekers te vergroten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft aangegeven dat Feyenoord, met een supportersschare van ongeveer 3 miljoen mensen, te maken heeft met dezelfde problemen en uitdagingen als de stad Rotterdam en het stadsbestuur. Feyenoord ontvangt jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers bij 25 wedstrijden. De club heeft niet alle details over de veiligheidsaanpak gedeeld vanwege de effectiviteit van de maatregelen, maar heeft wel de belangrijkste informatie verstrekt over de benadering van thuiswedstrijden met betrekking tot veiligheid. Feyenoord blijft zich inzetten voor een combinatie van gastvrij en veilig voetbal, een streven dat nooit als ‘klaar’ beschouwd kan worden.

Dennis te Kloese (Algemeen directeur): ‘Feyenoord maakt echt enorm veel tijd, geld en menskracht vrij om gastvrij en veilig stadionbezoek zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat laat onverlet dat, met 1,2 miljoen bezoekers per jaar, er zich wel eens zaken voordoen die we niet willen. Daar leggen we ons niet bij neer, echter Feyenoord heeft net als onder andere de stad en de rechtshandhavers te maken met maatschappelijke problematiek, die niet altijd eenvoudig te beïnvloeden is en waarvan Feyenoord, ook niet tot exclusieve (probleem)eigenaar kan worden gemaakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verruwing van de maatschappij, de spreekwoordelijke korte lontjes en toegenomen intolerantie op verschillende terreinen.’

3 gedachten over “‘FEYENOORD INVESTEERT AANZIENLIJK IN VEILIGHEID’

  1. Te dwaas voor woorden dat er voor een spelletje zo’n bedrag nodig is om het enigszins veilig te houden (hetgeen veelal nog niet eens lukt).

  2. Feyenoord maakt zich schuldig aan profilering.
    Meer en meer maakt het gebruik van vrouwen, niet omdat die iets zinnigs toevoegen.
    (bij calamiteiten staan zij erbij en kijken toe want spierballen hebben ze niet, terwijl ze evenveel betaald krijgen!).
    Nee ze worden aangenomen omdat mannelijke stewards meer agressie op zouden roepen dan vrouwelijke.
    DAT, beste mensen is een duidelijk gevalletje profilering, en Feyenoord komt er gewoon mee weg.
    Hypocrisie ten top!

  3. Als ze die hele pleuriskuip naar de Maasvlakte verplaatsen blijven de treinen en winkels heel. Dat die primitieve voetbaltokkies elkaar de hersens inslaan mogen ze zelf weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *