WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FINANCIËLE AFSPRAKEN ZOMERHOFKWARTIER ROTTERDAM

ROTTERDAM- Voor de vernieuwing van het Zomerhofkwartier in Rotterdam-Noord zijn belangrijke financiële overeenkomsten gesloten met de gekozen ontwikkelaar. Wethouder Chantal Zeegers heeft dat bekend gemaakt. Deze overeenkomsten zijn belangrijk voor het uitvoeren van de plannen voor het gebied. Het Masterplan, dat als gids dient voor alle onderzoeken en beoordelingen, zorgt dat alles volgens plan verloopt.

Wethouder Zeegers heeft ook meer duidelijkheid gegeven over hoe de gemeente omgaat met oningevulde delen in voorlopige plannen. Deze ‘witte vlekken’ worden bewust opengehouden om ervoor te zorgen dat huidige en toekomstige projecten elkaar niet in de weg zitten. Dit helpt bij een betere ontwikkeling.

Bij het bekendmaken van het aantal woningen in officiële documenten wordt vaak het aantal huizen genoemd in plaats van de oppervlakte in vierkante meters, omdat dit helderder is. In de plannen voor het Zomerhofkwartier wordt het woningaanbod uitgedrukt in totale vloeroppervlakte, met nadruk op sociale huur en betaalbare huurwoningen. In het persbericht over de winnaar van de aanbesteding stonden aantallen woningen, terwijl het officiële plan zowel de maximale oppervlakte als het aantal woningen vermeldt. Dit zorgt voor flexibiliteit in de komende 10 jaar, afhankelijk van de vraag.

De wethouder zal aan de gemeenteraad binnenkort nog een overzicht geven van alle gesprekken met de ontwikkelaar Hartman Beheer BV / Nielsen beheer BV. Tussen juni 2019 en februari 2020 is er gesproken over een plan voor sloop en nieuwbouw, inclusief een toren van 50 meter. Dit plan is echter door de gemeente afgewezen en zal niet in het huidige plan voor het Zomerhofkwartier komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *