WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FINANCIËLE PROBLEMEN VLAARDINGSE SPORTVERENIGINGEN

VLAARDINGEN- Sportverenigingen in Vlaardingen kampen met financiële problemen, signaleert de fractie van D66 in de gemeenteraad. Voor sommige sportverenigingen hebben de recente wijzigingen in de erfpachtregeling grote kostenstijgingen tot gevolg. De hoge inflatie stuwt de kosten verder op. Raadslid Marianne Rots (D66): ‘Weliswaar heeft Vlaardingen goede voorzieningen om mensen met de laagste inkomens in de gelegenheid te stellen om te sporten, maar inmiddels zijn de kostenstijgingen voor veel mensen met een middeninkomen niet meer op te brengen.’ Rots informeert bij het stadsbestuur naar de eventuele bereid de sportverenigingen financieel te steunen, zodat voorkomen kan worden dat mensen hun lidmaatschap opzeggen, omdat ze de contributie niet meer kunnen betalen.

Rots: ‘Sport is belangrijk voor de gezondheid en het welbevinden van mensen. Het preventieakkoord en het sportakkoord worden binnenkort gebundeld voor meer slagkracht. Dit beleid kan alleen succesvol uitgevoerd worden als sportverenigingen hier enthousiast aan meewerken en mee kunnen werken.’

2 gedachten over “FINANCIËLE PROBLEMEN VLAARDINGSE SPORTVERENIGINGEN

  1. De contributie opzeggen wil natuurlijk niet zeggen dat men moet stoppen met bewegen. Er zijn talloze sporten die je niet persé in verenigingsverband hoeft te beoefenen. Dan hoeft D-66 ook niet weer de subsidiepot verder open te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *