WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FORUM VOOR MAASSLUIS WIL DUIDELIJKHEID PARKEERVAKKEN VLIETLOCATIE

MAASSLUIS- De fractie van Forum voor Maassluis (FvM) is niet tevreden met de manier waarop de gemeente omgaat met de informatievoorziening richting de gemeenteraad over de Vlietlocatie waar nu auto’s kunnen parkeren. Recent heeft de Raad van State een uitspraak gedaan over de Vlietlocatie. FvM wijst op een punt in de uitspraak waar de rechter iets zegt over het aantal parkeerplaatsen op de Vlietlocatie. De rechter verwijst naar een brief van de gemeente waarin staat dat er op een zaterdagmiddag 185 auto’s op de Vlietlocatie waren. Volgens het FvM komt dit niet overeenkomt met wat de gemeente eerder had berekend. De gemeente had namelijk een parkeerbalans opgesteld, waarin stond dat er maar 150 auto’s op de Vlietlocatie kunnen parkeren. FvM vindt het vreemd dat er zo’n groot verschil is tussen de brief en de parkeerbalans.

Volgens het college van burgemeester en wethouders komt dat verschil doordat de gemeente minder wil gaan bouwen op de Vlietlocatie. Het college had ook uitgelegd dat de 185 auto’s niet hetzelfde zijn als de 150 auto’s in de parkeerbalans. Bij FvM roept dat verwarring op. Het FvM stelt dat het aantal parkeerplaatsen niets te maken heeft met wat de gemeente wil gaan bouwen. Volgens het FvM is de oppervlakte van de Vlietlocatie niet veranderd. De fractie denkt dat de gemeente eerst heeft bepaald hoeveel auto’s er kunnen parkeren en daarna heeft bedacht wat de gemeente wil gaan bouwen. Ze geloven ook dat de 185 auto’s echt zijn geteld en niet zomaar zijn geschat. Het FvM vindt dat de gemeente duidelijk moet zijn over het aantal parkeerplaatsen op de Vlietlocatie.

En er is nog iets: De rechter heeft al eens iets gezegd over het plan van de gemeente voor de Vlietlocatie. Dat was een voorlopige uitspraak, dat betekent dat de rechter nog niet zijn definitieve oordeel had gegeven. De rechter had toen gezegd dat de gemeente iets fout had gedaan met het plan, maar de raadsleden hebben toen geen kopie ontvangen van die uitspraak van de rechter via het stadsbestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *