WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DCMR ONTVANGT KLACHTEN OVER BROMTOON IN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Inwoners van Maassluis hebben tot nu toe al 28 keer geklaagd bij de DCMR over een bromtoon die hun rust verstoort. Het Milieupiket van de DCMR, dat 24 uur per dag bereikbaar is voor meldingen van overlast, heeft onderzoek gedaan naar de bron van de bromtoon. Uit het onderzoek blijkt dat een schip in de haven in de Botlek de boosdoener is. Het Havenbedrijf, dat verantwoordelijk is voor de veiligheid en het beheer van de haven, is op de hoogte gesteld van de situatie.

Dit is niet de eerste keer dat de DCMR te maken heeft met klachten over een schip vanuit Maassluis. In januari van dit jaar waren er ook zestien meldingen van geluidshinder door een schip. Toen ging het om de ventilatoren van het schip de Advantage Victorie, die een hard en constant geluid maakten. De DCMR heeft toen contact opgenomen met de kapitein van het schip en hem verzocht om de ventilatoren uit te zetten of zachter te zetten.

De DCMR is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en dertien gemeenten in de regio Rijnmond. De DCMR heeft de taak om overlast, vervuiling en onveiligheid door bedrijven en activiteiten in de omgeving te voorkomen en te bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *