WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FOUAD L. WOENSDAG VOOR DE RECHTER-COMMISSARIS IN ROTTERDAM

ROTTERDAM- Woensdag zal Fouad L. voor de rechter-commissaris verschijnen. Hij wordt verdacht van de schietincidenten en brandstichtingen in onder meer het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam afgelopen donderdag. Het Openbaar Ministerie zal de beslissing van de rechter-commissaris bekendmaken zodra alle betrokken partijen op de hoogte zijn gebracht. L. wordt momenteel in isolatie gehouden, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De politie doet nog steeds onderzoek naar de schietincidenten. Het OM benadrukt dat het onderzoeksteam de zaak in alle rust en zonder verstoring moet kunnen afhandelen. Daarom wil het OM geen verdere informatie verstrekken over de omstandigheden of de beweegredenen van de schutter.

Het onderzoek naar de moorden en brandstichtingen wordt geleid door de politie, in samenwerking met het OM. L.is een 32-jarige Marokkaan die student was aan het Erasmus MC. Hij wordt niet alleen verdacht van het doodschieten van zijn buurvrouw en haar dochter, maar ook van een docent van het Erasmus MC en brandstichting op twee locaties. Het motief van de schutter is nog onbekend, maar er zijn aanwijzingen dat het om een wraakactie gaat. Het OM had het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor het ‘zorgwekkend en psychotisch gedrag’ van L. na zijn veroordeling voor dierenmishandeling. Het Erasmus MC heeft verklaard dat L. geen artsendiploma kon krijgen, omdat hij niet voldeed aan de voorwaarde om een psychologisch onderzoek te ondergaan.

2 reacties op “FOUAD L. WOENSDAG VOOR DE RECHTER-COMMISSARIS IN ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *