WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘MAAK VERKEERSSITUATIE HARGALAAN SCHIEDAM VEILIGER’

SCHIEDAM- Volgens de VVD is het hoog tijd om de verkeerssituatie aan de Hargalaan bij de afslag van de A4 in Schiedam veiliger te maken. De liberalen hebben verschillende ideeën om dit te bereiken, zoals het aanleggen van een rotonde, het installeren van verkeerslichten of het afsluiten van de middenberm voor het reguliere verkeer (maar niet voor de hulpdiensten). De partij vraagt het stadsbestuur om aan te tonen of men bereid is om de haalbaarheid van deze mogelijke maatregelen te onderzoeken en om op korte termijn actie te ondernemen om de verkeersveiligheid op het kruispunt te verbeteren.

Aanleg rotonde Hargalaan in juni 2021.
De reden voor dit verzoek is het meest recente ongeluk dat zich heeft voorgedaan aan de Hargalaan op zaterdag 23 september. Het gaat hier om een op- en afrit van de snelweg die aansluit op een doorgaande weg met twee rijstroken, waar ook auto’s zonder enige vorm van verkeersregulering de weg oversteken. De VVD beweert dat de verkeerssituatie niet is aangepast, terwijl de omgeving rondom het kruispunt in de afgelopen jaren aanzienlijk is veranderd.

5 gedachten over “‘MAAK VERKEERSSITUATIE HARGALAAN SCHIEDAM VEILIGER’

  1. Zouden al deze positieve ideeën die plots bij de partijen opkomen niet iets met de aankomende verkiezingen te maken hebben?

  2. Leer eens autorijden en weg met (vrijwel) alle verkeersborden en verkeerslichten. Waarom moet alles gereguleerd worden?
    Voer daarnaast een puntenrijbewijs in, ook voor fossielen die al jaren hun rijbewijs hebben.
    Maak je er een zooitje van en toch rijden na inname rijbewijs, auto in beslag en verkopen via domeinen, ook van ‘geleende’ auto’s. Moet je maar geen auto uitlenen aan twijfelachtige figuren.
    Vervolgens elke 5 jaar een theorie examen. Deze is dan de 1e x gratis. De 2e x na zakken ervoor betalen, moet je maar de moeite nemen om de verkeersregels te kennen.

  3. Zo lang het halve Oostrblok hier kachel achter het stuur zit en de meeste anderen met een telefoon in de knuist is het nergens meer veilig op de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *