WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FVD ROTTERDAM VREEST AZC BARENDRECHT

ROTTERDAM- De gemeente Barendrecht heeft het plan om toch een Asielzoekerscentrum (Azc) te realiseren in de buurt van de grens met Rotterdam-IJsselmonde, volgens het Forum voor Democratie (FvD) in de Rotterdamse gemeenteraad. Het FvD-raadslid Ardi Oostdijk heeft hierover zijn zorgen geuit: ‘Een vergelijkbaar plan sneuvelde aan het begin van het jaar. Het lijkt er op dat weer aan een soortgelijk plan wordt gewerkt. FVD Rotterdam wenst een verklaring van het college over de stand van zaken en is benieuwd of het college zich ditmaal net zo hard gaat uitspreken tegen het plan als de vorige keer.’ Een eerder plan op die plek ging niet door nadat Rotterdam dreigde met juridische stappen.

Het FvD wil van het Rotterdamse college verschillende dingen weten, waaronder of men het eens is met het FVD dat het zeer onwenselijk is dat de sociale voorzieningen van Rotterdam extra onder druk komen te staan door de mogelijke komst van een azc op de grens van Barendrecht met Rotterdam. Als Rotterdam van plan is om in te stemmen met de komst van het azc, is men dan ook bereid om in de omgeving een onderzoek naar het draagvlak te doen en naar de mening van de omwonenden te luisteren? Zo niet, hoe wil Rotterdam dan de participatie van de bewoners vormgeven?

In mei was er veel aandacht voor de catering bij het plan voor een Azc in Barendrecht. Uit raadsstukken bleek dat er per dag per persoon 52 euro zou worden uitgegeven aan de catering. De opvang zou daardoor per jaar 60.000 euro per opvangplaats kosten. Met 50 personen staat dit voor 3 miljoen euro per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *