WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN DISCUSSIE MOGELIJK OVER HULDIGING BINNENROTTE ROTTERDAM

ROTTERDAM- Met burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) was de afgelopen weken geen discussie mogelijk, nadat hij had aangekondigd dat de festiviteiten na het winnen van de KNVK-beker door Feyenoord niet op de traditionele locatie van de Coolsingel zou plaatsvinden, maar op de Binnenrotte.

De beslissing, die al definitief was bij de aankondiging, zou zijn genomen ‘na zorgvuldige overweging van verschillende factoren’. “Een bekeroverwinning van Feyenoord dient absoluut uitbundig gevierd te worden,” zei Aboutaleb. “Er zijn echter meerdere plekken in de stad waar een huldiging mogelijk is.”

Het college heeft een breder perspectief genomen bij het kiezen van de locatie, rekening houdend met de impact op de stad, de capaciteit van de hulp- en veiligheidsdiensten, en de financiën. “Voor de mogelijke huldiging van Feyenoord bij winst van de KNVB-beker is daarom de Binnenrotte als geschikte locatie gekozen,” verklaarde Aboutaleb. “Het college is van mening dat dit niet alleen op het balkon van het Stadhuis hoeft te zijn.”

De burgemeester meent dat het aantal bezoekers ook veel minder zal zijn dan bij een landskampioenschap. Aboutaleb: “Voor de mogelijke huldiging van Feyenoord bij winst van de KNVB-beker is daarom de Binnenrotte als geschikte locatie gekozen. Het verwachte aantal bezoekers is ook aanzienlijk kleiner dan bij een landskampioenschap.”

De fans van Feyenoord en de inwoners van Rotterdam kunnen zich dus opmaken voor een historische viering op de Binnenrotte, waar de trots van de stad om 12.00 uur gehuldigd zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *