WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

D66 VLAARDINGEN EIST INZAGE STUDIES STROOMOPWAARTS

VLAARDINGEN– D66 in Vlaardingen heeft hun wens uitgesproken om toch inzage te krijgen in de benchmark studies van de organisaties Stroomopwaarts (SOW) en RogPlus, ondanks eerdere berichten van het stadsbestuur dat dit geen gemeentelijke aangelegenheid zou zijn.

De fractie van D66 heeft het college verzocht om schriftelijk antwoord te geven op een aantal prangende vragen. De partij is verheugd over het feit dat SOW benchmarking toepast om te leren en verbetermogelijkheden te identificeren. Echter, er lijkt geen rapportage te zijn van de bevindingen uit deze studies. D66 vraagt zich af of het college het eens is met de stelling dat dergelijke informatie van onschatbare waarde kan zijn voor de toezichthoudende rol van de raad. De partij suggereert dat het waardevol zou zijn om elke twee jaar een samenvatting van de bevindingen te ontvangen.

Soortgelijke vragen worden nu ook gesteld over RogPlus, waarbij het onduidelijk is of deze organisatie ook benchmark studies uitvoert. D66-lid Marianne Rots benadrukt het belang van deze informatie: ‘Het behoort tot de taak van de raad om toe te zien op effectiviteit en efficiëntie van de uitgaven van SOW en Rogplus. Die uitgaven vormen ruim een derde deel van onze begroting.
De diensten en taken van SOW en Rogplus hebben grote invloed op de kwaliteit van leven van
duizenden Vlaardingers. Ook vanuit dat perspectief is het cruciaal dat SOW en Ropplus optimaal
presteren en de raad dient daarop toe te zien.’

De raad is momenteel afhankelijk van de informatie in de P&C-documenten van de gemeente en de betreffende Gemeenschappelijke Regelingen (GRen), maar deze informatie is niet voldoende om een betrouwbare indruk te krijgen van de waarde die Vlaardingers ontvangen voor het werk van SOW en RogPlus. Zelfs als beide GRen bovengemiddeld presteren, blijft dit onbekend bij de raad.

D66 wacht nu op een reactie van het college op hun verzoek om meer transparantie en inzicht in de prestaties van SOW en RogPlus.

2 gedachten over “D66 VLAARDINGEN EIST INZAGE STUDIES STROOMOPWAARTS

  1. Dit artikel s weer voer voor Hermit.
    Het is wachten op ellenlange pagina’s van Hermit vol met gezeik over Stroomopwaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *