WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN EXTRA MAATREGELEN VAN BEETHOVENLAAN SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur heeft het verzoek van de fractie Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) om een voetgangersoversteekplaats (VOP) aan te leggen aan de Van Beethovenlaan afgewezen. Dat blijkt uit de antwoorden van het burgemeester en wethouders op de vragen van fractievoorzitter Monique Rotteveel.

Rotteveel had om een VOP gevraagd naar aanleiding van een ongeluk op 27 januari, waarbij een 6-jarig meisje werd aangereden door een auto aan de Van Beethovenlaan in Groenoord. De fractie stelde dat de laan, die in 2023 is heringericht als een 30 km-zone, een drukke doorgaande weg is waar een VOP geen overbodige luxe zou zijn. LOS pleitte voor een VOP met aanvullende maatregelen, zoals LED-verlichting in het wegdek, verlichting boven de VOP en een verkeerspaal met een waarschuwingsknipperlicht.

Het college van B en W betreurt het ongeluk, maar ziet geen reden om een VOP aan te leggen. Het stadsbestuur stelt dat het verkeerskundig ontwerp van de Van Beethovenlaan is gemaakt door een extern bureau in samenwerking met de gemeente, en dat er geen VOP’s zijn opgenomen in het ontwerp. Dit is volgens het college in lijn met de landelijke richtlijnen voor een 30 km-zone, waarin het doel is om de snelheid en het verkeer te verminderen. Daarnaast wijst het college erop dat er al verschillende maatregelen zijn genomen om de verkeerssituatie aan de Van Beethovenlaan te verbeteren, zoals kanalisatiestrepen, bebording, herhalingsborden en extra wegversmallingen. Uit metingen zou blijken dat de gereden snelheid aan de laan is gedaald na de herinrichting.

Eén gedachte over “GEEN EXTRA MAATREGELEN VAN BEETHOVENLAAN SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Drempels, van die goeie die je wielophanging vernietigen en snelheidscamera’s zijn de enige hulpmiddelen om de snelheid eruit te halen. Alle andere, door een streepjespak achter een bureau verzonnen maatregelen helpen niets, zijn zelfs soms levensgevaarlijk voor fietsers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *