WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN HOOFDDOEKEN VOOR BOA’S IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen houdt zich aan de landelijke richtlijn die het zichtbaar dragen van religieuze uitingen door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) niet toestaat. Dat laat het college laten weten in antwoord op vragen van Heel de Stad (HdS).

Raadslid Ron Boers informeerde vorige maand naar het beleid van de gemeente ten aanzien van religieuze kleding, in navolging van het besluit van minister Dilan Yeşilgöz (VVD) om dit te verbieden in het politie-uniform. Hij vroeg ook of er functies zijn waarbij het dragen van zichtbare religieuze uitingen in een uniform is toegestaan, of er recentelijk voorstellen of besluiten zijn genomen om dit toe te staan, en wat de motivatie van het college is achter het al dan niet toestaan van zichtbaar religieuze kleding voor boa’s.

Het college antwoordt dat er geen sprake is van beleid, maar van een richtlijn van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze richtlijn, die medio 2022 is vastgesteld, schrijft voor dat boa’s zich dienen te onthouden van het zichtbaar dragen van religieuze uitingen. Het college geeft aan dat boa’s de enige ambtenaren zijn die een uniform dragen binnen de gemeente Vlaardingen. Burgemeester en wethouders voegen eraan toe dat er geen voorstellen of besluiten zijn genomen om religieuze uitingen toe te staan in uniformen, en dat er geen vergelijkbare discussies zijn in Vlaardingen. Het college baseert zich op de richtlijn als motivatie en heeft geen overleg gepleegd met relevante belanghebbenden.

2 gedachten over “GEEN HOOFDDOEKEN VOOR BOA’S IN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *