WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN MONUMENTENSTATUS SCHOOL ZALMSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De voormalige Koningin Wilhelminaschool in de Zalmstraat te Schiedam-Gorzen is afgewezen als gemeentelijk monument door het college van burgemeester en wethouders. Het pand, dat momenteel dienstdoet als ateliercomplex, zal daardoor niet de beschermde status krijgen waar sommigen op hadden gehoopt.

De OuderenPartij Schiedam (OPS) had eerder, in 2021, al gevraagd om een lijst van marktpartijen die waren uitgenodigd voor ontwikkellocaties binnen het stedelijke programma ‘Kansen in de Stad’. Specifieke interesse ging uit naar de toekomstplannen voor het voormalige schoolgebouw in de Zalmstraat. Destijds was er nog geen selectie gemaakt van potentiële ontwikkelaars voor deze locatie.

Zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder, die eerder betrokken was bij projecten zoals de Martinusschool in Tuindorp en de Aleidaschool in Oost, werd ook genoemd in de lijst van uitgenodigde partijen. Deze vermelding volgde na een uitnodiging van de toenmalige wethouder Fahid Minhas (VVD) om een plan te ontwikkelen voor de Martinusschool.

Eerdere berichtgeving bij Waterweg Actueel over de intenties van Steenvlinder heeft geleid tot het verwijderen van pagina’s op hun website die verwezen naar hun inzet voor ‘statushouders’.

Verzoekers van de monumentstatus zijn geïnformeerd over de afwijzing middels een officiële beschikking. Het college heeft nog geen verdere details vrijgegeven over de toekomstige plannen voor het pand in de Zalmstraat.

Eén gedachte over “GEEN MONUMENTENSTATUS SCHOOL ZALMSTRAAT SCHIEDAM

  1. Je kunt ieder gebouw, hoe lelijk dan ook wel een monument noemen omdat het toevallig oud is…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *