WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TOT 2025 MINDERE BEREIKBAARHEID ROTTERDAM

ROTTERDAM- De stad Rotterdam krijgt vanaf maandag te maken met nieuwe vertragingen in het wegverkeer door grootschalige infrastructuurprojecten. Wethouder Vincent Karremans (VVD) houdt rekening met mindere bereikbaarheid van de stad in 2024 en 2025.

De reeks werkzaamheden, die begonnen met de ’s Gravendijkwal, zullen doorgaan met het vervangen van het viaduct in de A16 ter hoogte van de Hoofdweg. Dit project, dat vanwege constructieve veiligheidseisen noodzakelijk is, zal leiden tot de sluiting van de oprit (26 en 27) van de Hoofdweg naar de A16 en een volledige afsluiting van de Hoofdweg ter hoogte van de A16 van 2 tot 22 mei 2024.

Tijdens het Hemelvaartweekend van 8 tot 13 mei 2024 zal het bestaande viaduct worden gesloopt en is de A16 in noordelijke richting gesloten, vanaf knooppunt Ridderkerk tot aan knooppunt Terbregseplein. Gelijktijdig vinden er werkzaamheden plaats aan de Spijkenisserbrug, die gesloten zal zijn voor gemotoriseerd verkeer van 13 april tot en met 13 mei 2024, maar open blijft voor fietsers en voetgangers.

Na de marathon op 15 april start de reconstructie van het kruispunt Goudsesingel en het groot onderhoud aan de Erasmusbrug. De brug zal ’s nachts gesloten zijn voor auto’s en fietsers, maar overdag toegankelijk blijven, zij het met een versmalde rijbaan en voetpad tot in het vierde kwartaal.

De wethouder benadrukt het belang van goede communicatie om de vertragingen te beperken en begrip te kweken bij de weggebruikers. Met een 24/7 operationele verkeersregiekamer zal de stad de verkeersstromen nauwlettend in de gaten houden en ingrijpen waar nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *