WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN VLUCHTELINGEN HUURWONINGEN HOEK VAN HOLLAND

Hoek van HollandHOEK VAN HOLLAND- De leegstaande sociale huurwoningen in Hoek van Holland voldoen niet aan ‘de hoge eisen’ van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat zegt althans François Claessens, directeur bij Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH).

Om grote groepen erkende vluchtelingen te huisvesten heeft het COA ook geïnformeerd naar de mogelijkheden bij WVH. Welke wensen het COA heeft bij het huisvestingsaanbod is niet bekend, maar het aanbod van WVH voldeed niet. Ook eerdere aanbiedingen van overheidsgebouwen en leegstaande kerken zijn al terzijde geschoven.

Hoek van Holland maakt deel uit van de gemeente Rotterdam. Reguliere woningzoekenden in de badplaats komen op de wachtlijst van Rotterdamse woningzoekenden met een gemiddelde wachttijd van tenminste 8 jaar.

2 gedachten over “GEEN VLUCHTELINGEN HUURWONINGEN HOEK VAN HOLLAND

    1. Maak je geen illusies, wie dezelfde hoge eisen stelt blijft gewoon op de wachtlijst met nog eens 15.000 wachtenden. Denk daar over na wanneer er weer verkiezingen zijn. Beslis dan eens op basis van wat men NU DOET en niet wat men straks weer allemaal belooft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *