WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEHEIMHOUDING ROND ONTWIKKELINGEN STAATSLIEDENBUURT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tijdens de commissievergadering van gisteravond zijn nauwelijks details besproken over de nieuwste ontwikkelingen in de Staatsliedenbuurt in Schiedam-Nieuwland, vanwege strikte geheimhouding. Wethouder Antoinette Laan (VVD) laat wel weten dat de huidige prioriteit ligt bij de mogelijkheid voor de huidige bewoners om te verhuizen.

Laan: “De vooruitzichten voor de Staatsliedenbuurt zijn goed, zijn positief. Dat is onderdeel ook van het advies van de extreme deskundigen. We hebben met elkaar afgesproken dat wij in de vaststellingsovereenkomst, waartoe we overgaan met Woonplus, afspraken zullen maken over sloop, nieuwbouw en uiteraard in eerste instantie de prioriteiten ‘uitverhuizing’, want vanuit de Raad is daar ook nadrukkelijk een aantal keren om gevraagd. Dat is ook nadrukkelijk het plan van de gemeente. Dat is de eerste prioriteit.”

Eerder werd al duidelijk dat overleg is gevoerd met de directeur van de Maaskoepel, de federatie van woningcorporaties in de regio Rotterdam, over de herstructurering van de Staatsliedenbuurt. Tijdens een raadscommissie vorig jaar beloofde de wethouder alles in het werk te stellen om de impasse rondom de herstructurering van dit deel van Nieuwland te doorbreken.

Woonplus heeft forse kritiek geuit op het tempo van de aanpak in de Staatsliedenbuurt. Volgens de verhuurder heeft dit trage tempo gevolgen voor de aanpak van de nabijgelegen Nolensbuurt en zelfs voor de ambitie om duizenden woningen bij te bouwen in heel Schiedam. De uitverhuizing van huurders in de Staatsliedenbuurt is hierdoor al uitgesteld van 2021 naar 2025.

Tijdelijke huurders moeten de Staatsliedenbuurt nu bewoonbaar houden in afwachting van de sloop en nieuwbouw. Dit maakt deel uit van een gefaseerde aanpak die de gemeente en Woonplus hebben aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *