WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GETUIGEN GEZOCHT VAN ONTVOERING MOSKEEGANGER (71) ROTTERDAM-WEST

ROTTERDAM- De politie wil meer weten over de ontvoering van de 71-jarige moskeebezoeker uit Rotterdam-West die sinds zaterdagochtend weer terecht is. De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar deze zaak en roept getuigen op om zich te melden. De man liep zaterdagochtend rond 08.30 uur naar een groep agenten die op de Rhoonse Baan in Rhoon stonden voor een ander incident. Hij vertelde hen dat hij de man was die de avond ervoor was meegenomen door onbekende daders. De politie wil graag weten waar de man precies is afgezet, hoe hij daar is gekomen en wie er bij betrokken waren.

Volgens het slachtoffer is hij tussen 07.30 en 08.00 uur in de buurt van de Zevenmeet in Rhoon uit een auto gezet. De Zevenmeet is een zijstraat van de Rhoonse Baan, een drukke weg die dwars door het dorp loopt. De man was in de war en vroeg verschillende mensen om hulp. Hij zou onder andere op de parkeerplaats Portland zijn geweest, een groot winkelcentrum met onder andere een supermarkt, een drogist en een kapper. De politie wil graag spreken met de mensen die de man hebben geholpen of gezien. Het onderzoeksteam is vooral geïnteresseerd in de auto waar de man uit is gestapt en de personen die daarbij aanwezig waren.

De politie vraagt ook aan bewoners en ondernemers in de omgeving van de Zevenmeet, de Rhoonse Baan en Portland om hun camerabeelden te controleren. Het kan zijn dat er iets opvallends te zien is op de beelden van zaterdagochtend tussen 07.00 en 08.30 uur. Dit kan bijvoorbeeld een beveiligingscamera of een deurbelcamera zijn. De politie hoopt zo meer informatie te krijgen over de auto en de daders.

Een mogelijke aanwijzing is een rode Tesla die zaterdagochtend rond 08.00 uur over de Rhoonse Baan reed. Een getuige heeft deze auto opgemerkt en de politie ingelicht. De politie weet dat Tesla’s standaard zijn voorzien van een dashcam, een camera die de verkeerssituatie voor de auto vastlegt. De politie zou daarom heel graag in contact komen met de eigenaar van de rode Tesla om de dashcambeelden te bekijken. Wellicht heeft de Tesla iets gezien dat met de ontvoering te maken heeft.

Nadat de man zich had gemeld bij de politie, werd hij naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle. Gelukkig bleek hij geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Hij was wel erg geschrokken en overstuur door de ontvoering. De politie heeft hem opgevangen en verhoord over wat er is gebeurd. De man kon nog niet veel vertellen over de motieven of de identiteit van de daders.

Het onderzoek naar de ontvoering is nog in volle gang. De politie wil graag achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor deze laffe daad en wat hun beweegredenen waren. De politie roept iedereen die iets weet of iets heeft gezien op om zich te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via het online tipformulier. Mensen die liever anoniem blijven, kunnen contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Dit is een speciaal team dat op een geheime manier informatie kan uitwisselen met tipgevers. Het TCI beschermt de identiteit van de tipgevers en zorgt ervoor dat zij geen risico lopen. Het TCI is bereikbaar via 088 – 661 77 34.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *