WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEWELD BIJ ONTDEKKING ILLEGALE WAAR IN WINKEL SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Bij de Surinaamse levensmiddelenwinkel op het Frans Halsplein in Schiedam-West is illegale handelswaar aangetroffen door het Interventieteam Ondermijning van de gemeente. Daar troffen zij gisteravond een hoeveelheid illegale sigaretten en sterke drank aan, waarvoor de winkel geen vergunning heeft. De winkel is per direct gesloten door de burgemeester.

De controleactie verliep niet zonder slag of stoot. Een man die beweerde de vertegenwoordiger van de eigenaar te zijn, probeerde de ambtenaren met geweld te hinderen in hun werk. Hij negeerde het bevel om buiten te blijven en viel de medewerkers van het interventieteam aan. De man is met behulp van pepperspray overmeesterd en aan de politie overgedragen. Hij wordt verdacht van geweldpleging tegen ambtenaren in functie, wat een ernstig misdrijf is.

De burgemeester van Schiedam heeft laten weten dat hij het gebruik van geweld tegen zijn medewerkers onacceptabel vindt en hard zal optreden tegen illegale handel. Hij roept de inwoners van Schiedam op om verdachte situaties te melden.

6 reacties op “GEWELD BIJ ONTDEKKING ILLEGALE WAAR IN WINKEL SCHIEDAM-WEST

 1. Stadswachtjes hebben nu een verkeerde getroffen.
  Vind wel dat je met je ‘poten’ van stadswachtjes moet blijven.
  Een leuke discussie met die melketiers aangaan is begrijpelijk. Maar schelden e/o slaan is verkeerd. Hoewel ik mij dat soms voor kan stellen, bij de meeste van deze lui.
  Wel bijzonder dat ze pepperspray gebruikten, sinds wanneer mogen gemeente ambtenaren pepperspray bij zich hebben?

 2. Goh, dat heeft lang geduurd dat daar niks van deugde kon een blind paard nog wel zien. Nu nog het restaurant zonder klanten dat daar niet ver vandaan zit.

  1. En wat te denken van de vele ‘kappers’ ‘patatzaken’ en ‘buurtwinkels’ in Schiedam?
   Weinig tot geen klanten.
   Veel louche figuren die uren voor de deur hangen zonder wat te kopen. Tyfen wel hun hele dure auto’s op de stoep.

 3. Nee hoor,
  Ben niet jaloers op die gasten wat betreft hun auto.
  Ik rij elektrisch, geen scootmobiel,maar auto (Toyota).Met ‘dure’ auto bedoel ik het rijden op de dure benzine en diesel.
  Ben wel jaloers dat velen onverzekerd rijden, geen wegenbelasting betalen, geen apk hebben, straffeloos kunnen rondrijden en fout parkeren zonder een boete te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *