WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEWELDDADIGE POOL MAAKT POLITIE UIT VOOR ‘KURWA’

MAASSLUIS- Een 26-jarige arbeidsmigrant uit Maasdijk moet voor de rechter verschijnen voor het mishandelen van een inwoner van Maassluis, het beledigen en verzetten tegen politieagenten en het weigeren van een bloedonderzoek. Dat blijkt uit de dagvaarding die het Openbaar Ministerie heeft uitgebracht. De man moet zich nu verantwoorden bij de politierechter in Rotterdam.

De verdachte, M.D. S., geboren in Polen, zou op 24 april 2022 in Maassluis de Maasluizer M.L. M. in het gezicht hebben geslagen. Daarmee zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling, een strafbaar feit volgens artikel 300 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Toen de politie ter plaatse kwam, zou S. de agenten hebben uitgescholden met het Poolse scheldwoord ‘Kurwa’, wat prostituee betekent. Ook zou hij zich met geweld en bedreiging met geweld hebben verzet tegen zijn aanhouding door zich in tegengestelde richting te bewegen dan waar de agenten hem wilden brengen. Daarmee zou hij de agenten hebben beledigd en zich hebben verzet tegen een ambtenaar in functie, strafbare feiten volgens respectievelijk artikel 266 lid 1 en artikel 267 ahf/sub 2 en artikel 180 van het Wetboek van Strafrecht.

Na zijn arrestatie zou de verdachte ook hebben geweigerd om mee te werken aan een bloedonderzoek, dat door een ambtenaar was gevorderd op grond van artikel 55e lid 3 en/of artikel 55d lid 1 van het Wetboek van Strafvordering. Daarmee zou hij niet hebben voldaan aan een bevel of een vordering, krachtens enig wettelijk voorschrift, een strafbaar feit volgens artikel 184 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Het is nog niet bekend wanneer de zitting plaatsvindt en welke straf het Openbaar Ministerie zal eisen.

Eén gedachte over “GEWELDDADIGE POOL MAAKT POLITIE UIT VOOR ‘KURWA’

  1. Kurwa ? Je kan alles wel via Google gaan opzoeken met alle gevolgen van dien ; ” Wat niet weet wat niet deert ” is mij geleerd …………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *