WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEWELDDADIGE VROUW MAAKT POLITIE VLAARDINGEN UIT VOOR ‘KANKERMONGELEN’

VLAARDINGEN- De 26-jarige L. van G. uit Rotterdam heeft zich flink misdragen tegenover de politie in Vlaardingen. Ze heeft een agent in zijn gezicht geslagen toen hij zijn werk deed. Ook heeft ze de politie meerdere keren uitgescholden voor ‘kankermongolen’ of iets dergelijks.

De vrouw moet zich nu verantwoorden voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt haar van mishandeling en belediging van een ambtenaar in functie op 26 juni. Dat zijn ernstige misdrijven waarvoor de wet zware straffen heeft bepaald. Volgens artikel 300 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht kan mishandeling worden gestraft met een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar of een geldboete van de vierde categorie. Volgens artikel 304 lid 1 onder 3 van het Wetboek van Strafrecht wordt de straf met een derde verhoogd als het slachtoffer een ambtenaar is. Belediging van een ambtenaar in functie kan volgens artikel 266 lid 2 van het Wetboek van Strafrecht worden gestraft met een gevangenisstraf van maximaal 4 maanden of een geldboete van de tweede categorie.

De rechter zal uiteindelijk bepalen welke straf de vrouw krijgt. Hij zal daarbij rekening houden met alle omstandigheden van het geval, zoals de ernst van het letsel, de mate van opzet, de persoonlijke situatie van de vrouw en eventuele eerdere veroordelingen. De rechter kan ook kiezen voor een taakstraf of een voorwaardelijke straf, maar als de vrouw al eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven, geldt er een taakstrafverbod. Dat betekent dat ze dan alleen een gevangenisstraf of een geldboete kan krijgen.

Eén gedachte over “GEWELDDADIGE VROUW MAAKT POLITIE VLAARDINGEN UIT VOOR ‘KANKERMONGELEN’

  1. Dat viswijf moeten ze als bijkomende straf een weekje mee laten lopen op een oncologie afdeling met terminale patiënten.
    Op die manier leert ze zich hopelijk te distantiëren van zulke schofterige verwensingen.
    Vervolgens een weekje meelopen bij een woning van downers. Kan ze ervaren wat dit betekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *