WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GROENE STADSBOULEVARD MAASSLUIS

Laan 1940MAASSLUIS- De Laan 1940-1945 in Maassluis is onlangs compleet gereconstrueerd. Het oogt nu als een mooie stadsboulevard, waarbij de veiligheid en de uitstraling zijn verbeterd. Ook is in het kader van duurzaamheid de bestaande openbare verlichting vervangen door led-verlichting. De vernieuwde Laan 1940-1945 is op 25 juni officieel in gebruik genomen door wethouder Kees Pleijsier. De Laan oogt nu nog kaal, maar daar komt binnenkort verandering in.

Op 2 november starten de werkzaamheden om de Laan aan te kleden als een groene stadsboulevard met veel groen en ‘kleur en fleur’.

 
Vorig jaar zijn er 81 bomen gekapt. Hiervoor in de plaats komen  140 nieuwe bomen in een mooie stevige maat. Het gaat om meerstammige bomen en hoogstambomen waaronder  krentenboompjes, haagbeuken, eiken, kornoeljes, sierkersen, lijsterbessen, mangolia’s en vele andere bijzondere soorten. De boomsoorten zijn geselecteerd op specifieke sierkwaliteiten zoals bladkleur, bladvorm, bloeitijd, herfstverkleuring en besdragend waardoor er het gehele jaar een parkachtige sfeer is.

De middenberm krijgt duizenden bollen. Een bollenmix bestaande uit narcissen, tulpen, camassia’s en sieruien zorgt van januari tot juni voor veel kleur en fleur.

De twee rotondes krijgen beide een eigen invulling met veel kleur in de zomermaanden. De rotonde bij de Mesdaglaan krijgt bijzondere vormbomen. De werkzaamheden zijn eind november afgerond. Hierdoor wordt de entree van Maassluis een echt ‘groene’ stadsboulevard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *