WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WENS STADSLANDBOUW ROND PAND DOKTER MOERMAN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De  vrijwilligers achter het Stadslandbouwproject Van Ruytenburch hebben hun zinnen gezet op de grond rond de voormalige praktijk van dokter Moerman (1893 –1988) in Vlaardingen. Op 1 november valt het doek voor de stadsakker aan de Hoflaan. Het terrein wordt overgedragen aan projectontwikkelaar Heyermans zodat er huizen gebouwd kunnen worden.

De Stadsakker op het braakliggende terrein aan de Hoflaan.
De Stadsakker op het braakliggende terrein aan de Hoflaan.

Afgelopen drie jaar hebben de vrijwilligers van Stadslandbouw Van Ruytenburch hun bestaansrecht bewezen door het braakliggende terrein tussen de oude brandweerkazerne en de watertoren om te toveren tot een grote groene akker vol met biologische groenten, kruiden en bloemen.  Nu daar binnenkort een einde aan komt dromen de vrijwilligers van een doorstart bij de Moerman boerderij. Zij hopen dat de gemeente Vlaardingen hierin mee gaat.

De Vrijwilligers van VanRuytenburch hebben met vereende krachten de laatste week van oktober de stadsakker opgeruimd.  Op vrijdag 30 oktober zal er voor de laatste keer aangeleverd worden bij de Voedselbank. Onder het motto; ‘Redden wat er te redden valt ‘zijn er zoveel mogelijke planten verplaats naar een stukje grond bij het Duurzaamheidscentrum aan de Hofsingel in afwachting van een nieuwe stadsakker. De natuur- & milieu educatie van het Duurzaamheidscentrum is helaas wegbezuinigd en stopt met haar activiteiten in 2016. De gemeente heeft  besloten dat Van Ruytenburch voortaan de kas mag gebruiken voor onder andere het opkweken van groenten- en bloemenplantjes. De kindertuintjes die daar al jaren begeleidt worden door een groep vrijwilligers kunnen onder de paraplu van VanRuytenburch dan doorgaan. Nu nog een grote Stadsakker voor het verbouwen van groente, kruiden en bloemen zodat de vrijwilligers van Ruytenburch ook daadwerkelijk weer kunnen verbouwen voor de Voedselbank in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *