WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GROTERE PARKEERDRUK BINNENSTAD SCHIEDAM

Een deel van het parkeerterrein aan de Buitenhavenweg.

SCHIEDAM- Het parkeerterrein aan de Buitenhavenweg wordt opengesteld voor houders van een parkeervergunning in het centrum van Schiedam. Volgens het stadsbestuur zal hierdoor het aantal beschikbare parkeerplaatsen voor bewoners van de binnenstad in ruime mate toenemen. Tegelijk wordt rekening gehouden met een toenemende parkeerdruk in de overige randgebieden waarvoor geen oplossing wordt geboden.

Op de Korte Haven gaan parkeervakken verloren, maar in het Westmolenkwartier zullen uiteindelijk honderdzeventien parkeerplaatsen komen waarvan er nu honderdenacht gerealiseerd zijn. De resterende negen parkeerplaatsen zullen worden aangelegd zodra de werkzaamheden rond het herstel van de fundering van de kerk aan de Walvisstraat zijn afgerond.

De gemeente denkt dat met name in het aangrenzende deel van de oude binnenstad veel parkeerdruk zal ontstaan. Schiedam-West is op korte afstand van het centrum, waar het parkeren gereguleerd is. ’Er is dus sprake van overloop. Dit is nu aan de orde en zal door deze maatregelen niet minder worden’, erkent het stadsbestuur. Het verder uitrollen van het betaald parkeren naar onder meer de Gorzen en Schiedam-West, inclusief de Distilleerdersbuurt, wordt binnenkort besproken.

 

Eén gedachte over “GROTERE PARKEERDRUK BINNENSTAD SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *