WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEDELEVEN VOOR HARTEVELD OP MARKT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Patatbakker Cornelis Harteveld krijgt vanuit verschillende richtingen steun en medeleven. Zo waren er woensdagochtend klanten die hem op de weekmarkt van Vlaardingen een hart onder de riem staken. Ook al bleef zijn standplaats noodgedwongen leeg.

Zaterdagavond werd de patatkraam van Harteveld in Maassluis gestolen. Een dag later werd de wagen totaal verwoest teruggevonden in een loods in het Brabantse Terheijden.
harteveld 7
Toen de gedupeerde ondernemer zich woensdagmorgen toch heel even op de markt aan het Veerplein liet zien werd hij van alle kanten aangeklampt. De Vlaardingers leven met hem mee, want Harteveld is een begrip in de Haringstad. En niet alleen daar.

In Maassluis wil een aantal inwoners een benefietevenement voor de gedupeerde patatbakker organiseren. Met de opbrengst kan dan een deel van de schade worden vergoed.
De dieven hebben de snackkar voor een groot deel uit elkaar gezaagd. Ze zijn aangehouden, maar dat is nog allerminst een oplossing. Een deel van Cornelis zijn bedrijf is hoe dan ook geruïneerd.

De rovers hebben een afstandsverklaring van het gestolen goed ondertekend zodat Cornelis woensdagmiddag de laatste nog bruikbare restanten mocht meenemen naar Maassluis. Een aantal zaken zijn elders in Brabant bij een oud-ijzerhandelaar getraceerd. Waaronder een emotioneel waardevolle puntzakhouder. Een aandenken aan de schoonvader van de ondernemer.

Met een van familie geleende wagen wil Cornelis nu zo snel mogelijk weer aan het werk. Het streven is om maandag weer patat te bakken bij de wielerronde van Maassluis.
harteveld 2Harteveld 5