WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERKIEZING STUK VAN HET JAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Gemeentearchief Schiedam wil dit jaar meedoen met de verkiezing voor archiefstuk van het jaar. Schiedammers mogen kiezen welk stuk namens het Gemeentearchief gaat meedingen!

In oktober is het weer Maand van de Geschiedenis. Via de webstek www.stukvanhetjaar.nl presenteren archiefinstellingen hun mooiste of interessantste archiefstuk waarop online gestemd kan worden. Het landelijk thema dit jaar is ‘Vriend en Vijand’. Ook Schiedam doet dit jaar mee, maar eerst moet de Schiedamse inzending worden gekozen. Dat kan de hele maand augustus via de webstek. Klik HIER.

Het Gemeentearchief Schiedam bewaart informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren, dus genoeg archiefstukken om uit te kiezen. Archiefmedewerkers hebben vijf stukken geselecteerd, waarop elke geïnteresseerde mag stemmen. Deze voorverkiezing is de hele maand augustus, en het stuk met de meeste stemmen dienen we in voor de landelijke verkiezingen.

Aan het eind van de Maand van de Geschiedenis wordt de landelijke winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar won het Stadsarchief Rotterdam met zijn inzending; een toegangskaartje voor de Europacupfinale Feyenoord-Celtic uit 1970. Het Stadsarchief Vlaardingen eindigde als tweede met een potloodtekening van een Siamese Tweeling.