WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HELING BOSATLASSEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De politie hield begin deze week een 15-jarige jongen uit Schiedam aan die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij grootschalige heling van Bosatlassen, die waren gestolen op scholen. Donderdag 25 februari werd ook nog een 29-jarige persoon uit Rotterdam gearresteerd in de zaak.

politiecelIn deze zaak kwam het vorige week tot een zogenoemde pseudo-koop waarbij een 16-jarige jongen op de Laan van Bol’es in Schiedam op de politie schoot en daarna zelf werd neergeschoten. De nu aangehouden tiener wordt er van verdacht een centrale rol te spelen in de verkoop van de tientallen gestolen Bosatlassen. De 29-jarige verdachte uit Rotterdam zou een aantal boeken hebben gekocht.

De zaak kwam aan het rollen toen een middelbare school uit Vlaardingen op dinsdag 16 februari aangifte deed van diefstal van zo’n tachtig atlassen. Een medewerker van de school zag dat op Marktplaats een verkoper tientallen Bosatlassen aanbood. Agenten maakten een afspraak met de aanbieder.

Die afspraak vond plaats op woensdag 17 februari. Agenten in burger spraken af met de verdachten. Het bleek te gaan om drie jonge Schiedammers (twee van 16 en één van 17). Toen de ‘kopers’ zich bekend maakten als politiemedewerkers, werden twee jongens meteen aangehouden. Deze derde sloeg op de vlucht en dat was degene die een voorwerp had dat naar uiterlijk en werking een vuurwapen leek. Inmiddels is de jongen voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor 14 dagen langer vastzette. De Rijksrecherche onderzoekt het schieten door de politieagent.

De andere twee jongens werden na enige dagen op vrije voeten gesteld en het onderzoek naar de gestolen schoolspullen voortgezet. Dat leidde tot de aanhouding van de 15-jarige jongen. Hij wordt verdacht van het daadwerkelijk aanbieden van de gestolen schoolboeken via Marktplaats. Bij doorzoekingen vond de politie nog meer atlassen, onder andere onder zijn bed. Naar het nu lijkt werden de atlassen gestolen van verschillende middelbare scholen. Het onderzoek wordt nog voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De 15-jarige is inmiddels op vrije voeten maar blijft verdachte van heling. De Rotterdammer zit nog vast.

 

Zie ook: Nep-vuurwapen beschieting Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *